8200 Veszprém, Veszprémivölgyi u. 4.
Tel.: +36-88-579-280 Fax.: 06 88 579 289
Email:
Kalkuláció / Online foglalás
slider3 slider4 slider2 slider1

Veszprémi programok - Fesztiválözön

A hozzánk látogatók nyáron is számos program közül válogathatnak, hiszen májustól szeptemberig Veszprém igazi fesztiválvárossá alakul át. A nyári szezon kiemelt rendezvényeit – segítségül – összefoglaltuk egy kis „csokorba”.

Gizella Napok

2017. május 7 - 14. Gizella Napok
Összművészeti Fesztivál

Veszprém tavaszi összművészeti fesztiváljával városunk Gizella királynéra is emlékezik. A többnapos esemény során képzőművészeti kiállítások, nemzetiségi bemutatók, koncertek, gyermekprogramok követik egymást a város több pontján. 

 

2017. május 23 - 28. A TÁNC Fesztiválja
-
XIX. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozó

2017. június 17 - 18. Kabóciádé Családi FesztiválKabóciádé Családi Fesztivál

A veszprémi Kabóciádé a gyerekek és az „örök gyermekek” fesztiválja: játszóházak, koncertek, babaszínházi műsorok és óriás társasjátékok, kabócás és vendég előadások láthatók több napon át, városszerte! 

2017. július 12 - 15. VeszprémFest - világsztárok Veszprémben

Veszprém prémium zene fesziválja egy olyan zenei, kulturális nagyrendezvény, amely keretében  magas minőségű magyar és nemzetközi produkciókat láthatunk a Veszprémi Vár csodálatos barokk főterén, a Szentháromság téren felállított színpadon. A fesztivál az elmúlt tíz évben tucatnyi nemzetközi produkció sikerével írta be nevét a magyarországi fesztivál-térképre, fellépett itt többek közt Al Di Meola, Paco de Lucia, Bobby McFerrin és Katie Melua is.

A fesztivál népszerű kísérőrendezvénye az ingyenesen látogatható Rozé, Rizling & Jazz Napok, mely július 7-16-ig várja a veszprémieket és a turistákat az Óváros téren a Balaton környéke kiváló borászatainak kínálatával, kézműves ételekkel és a hazai jazz élet fiatal tehetségeinek előadásával.

2017. július 19 - 22. Utcazene FesztiválUtcazene Fesztivál

Páratlan hangulat, vidám forgatag, amely a régen látott barátokat is összehozza és mindehhez persze a zene: különböző stílusú (etno, jazz, blues, rock) utcai formációk zenélnek délelőttől késő éjszakáig a belvárosban. ​

 

2017. augusztus 6. Veszprémi Vigasságok

Egész napos népi-és iparművészeti kirakodóvásár az Óváros téren és a Várban!

2017. augusztus 1 - 6. Auer Fesztivál

Szent Mihály Napi Búcsú2017. szeptember 30 - október 1.
Szent Mihály-napi búcsú és vásár

Veszprém hagyománytisztelő város lévén, saját értékeit, helyi táncosait és kézműveseit ünnepli Szent Mihály arkangyal ünnepén. A búcsú alkalmával a vásári forgatagban mindenki talál kedvére valót a Veszprémi Várban.
 

Őszi programajánló:
2017. november 10 - 12. Bakony Expo - „A természet íze – a vidék portékája”

Forrás: www.veszpreminfo.hu